Inauguració i projecció del curtmetratge  “Les pintures de la Cova del Tabac” al Centre Espai Orígens de Camarasa

El proper 14 de desembre a les 18:00h al Centre Espai Orígens de Camarasa és portarà a terme la inaguració i projecció del curtmetratge «Les Pintures de la Cova del Tabac» i de la mostra de les fotografies i pintures generades per a la realització d’aquest curtmetratge.

En aquest curtmetratge es presenta un projecte artístic bassat en una lliure interpretació de les pintures rupestres de la Cova del Tabac (La Noguera, LLeida). En aquesta cavitat hi ha documentats indicis d’ocupació prehistòrica. Als anys 80 es van documentar, per primera vegada, pintures parietals en el seu interior amb un panell de 12 motius d’art esquemàtic que va estar declarat al 1998 Patrimoni Mundial per la UNESCO.

Aquesta curtmetratge s’ha projectat en el Festival Internacional de Cinema Arqueològic del Bidasoa (FICAB) i de Castella i Lleó, així com en la Rassegna Internazionale Cinema Archeologico a Italia. I, per primer cop, és projectarà fora dels festivals.

Aquest projecte, s’ha realitzat dins del projecte europeu Poctefa Patrim+, i ha contat amb la col·laboració i el suport del Centre d’Estudis del Patrimoni Arqueològic, l’Associació Recerca i Difusió del Patrimoni Històric, l’Ajuntament de Camarasa